top of page

Rólunk

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) helyi kezdeményezések beindításához és fejlesztéséhez vár kerülethez kötődő társadalmi befektetőket, magánszemélyek, vállalkozók és nagyvállalatok személyében. 

Adományozók

  • Magánszemélyek

  • KKV-k

  • Nagyvállalatok

Támogatást keresők

  • Ferencvárosi civil szervezetek

  • Ferencvárosi közösségek

FKA abra.png

Kik vagyunk?

A Ferencvárosi Közösségi Alapítványt jelenleg nyolc kurátor, három tiszteletbeli kurátor és egy négytagú stáb működteti, sok alkalmi és rendszeres önkéntessel és támogatóval együtt.

Hat év közszolgálati rádiózás után, 2007-től 2022 októberéig dolgoztam a nonprofit világban, jelenleg az üzleti szektorban vagyok fenntarthatósági projektvezető. Munkában és magánéletben is közösségi ember vagyok, mindenben az összekapcsolódást, az együttműködést keresem, és a párhuzamos (akár Támogató és Támogatott közti) valóságok nem csak végtelenben remélt találkozása az, ami érdekel és inspirál. Egyike lettem az FKA alapító-kurátorainak, mert 2011-ben megcsinálni azt, ami még nálunk nem volt, elég őrült és szabad ötletnek tűnt. 2016-tól 2022 őszéig voltam igazgatója is az alapítványnak. Adománygyűjtő rendezvényeinken gyakorta műsorvezető vagyok, a Rádió9 stábjában szerkesztő voltam. Sok évig éltem Ferencvárosban, itt született a lányom is. Szeretek átbiciklizni a kerületen úgy, hogy lépten-nyomon jó történetek, ismeretségek fűződnek hozzá.

Barna Era
kurátor

Amiből nem engedünk

Célunk a kerületi adományozás fejlesztése, a kerület fejlődését szolgáló közösségi tevékenységek támogatása és a kerülethez kötődés erősítése. A helyi közösség egészét kívánjuk elérni és részvételi lehetőséget kínálunk a kerülethez kötődő emberek széles köre számára. Függetlenségre törekszünk, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy jó kapcsolatokat építünk a helyi szereplőkkel anélkül, hogy egyetlen érintettnek - gazdasági szereplőnek, önkormányzatnak vagy civil szervezetnek - meghatározó, mindenki mást elsöprő befolyása lenne a döntésekre. Az FKA független szervezetként nem kér és nem fogad el támogatást sem az államtól, sem az önkormányzattól.

Legyél a közösségünk tagja!

Ha rendszeres támogatásban részesíted az FKA-t, egyfajta általános, szabadon felhasználható támogatást is adva ezzel munkánkhoz, akkor évente bekerülhetsz az FKA 100 Barátja körébe.

Támogatónk

gy_sz_fekete-01.png
bottom of page