top of page

Rólunk

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) helyi kezdeményezések beindításához és fejlesztéséhez vár kerülethez kötődő társadalmi befektetőket, magánszemélyek, vállalkozók és nagyvállalatok személyében. 

Adományozók

  • Magánszemélyek

  • KKV-k

  • Nagyvállalatok

Támogatást keresők

  • Ferencvárosi civil szervezetek

  • Ferencvárosi közösségek

FKA abra.png

Kik vagyunk?

A Ferencvárosi Közösségi Alapítványt jelenleg nyolc kurátor, három tiszteletbeli kurátor és egy négytagú stáb működteti, sok alkalmi és rendszeres önkéntessel és támogatóval együtt.

Én egy vidéki lány vagyok Budapesten - szinte ahogy Sting énekli. A vidékiség közvetlenség, egymás természetes segítése, együttműködés, bizalom számomra. Nagyon hálás vagyok, hogy immár 12 éve ezeket az értékeket a Ferencvárosban élve megélhetem. Egy kis kedves közösség egy óriási városban, amihez jó tartozni. 

Én közgazdász-termékfejlesztő múlttal rendelkezem, és utóbbi években már inkább agilis coachként dolgozom, mert érdekel az emberek jóléte.

Közösség szintjén a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány ezért nagyon sokat tesz. Minden rendezvényük, kampányuk lendületet, örömöt, segítő kezet ad a kerületi csoportoknak. 

Azért csatlakoztam az FKA-hoz kurátorként, hogy még több ilyen értékes tevékenységet tudjunk együtt létrehozni. 

IMG-6289.PNG

Kancsalics Dóra

elnök

Amiből nem engedünk

Célunk a kerületi adományozás fejlesztése, a kerület fejlődését szolgáló közösségi tevékenységek támogatása és a kerülethez kötődés erősítése. A helyi közösség egészét kívánjuk elérni és részvételi lehetőséget kínálunk a kerülethez kötődő emberek széles köre számára. Függetlenségre törekszünk, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy jó kapcsolatokat építünk a helyi szereplőkkel anélkül, hogy egyetlen érintettnek - gazdasági szereplőnek, önkormányzatnak vagy civil szervezetnek - meghatározó, mindenki mást elsöprő befolyása lenne a döntésekre. Az FKA független szervezetként nem kér és nem fogad el támogatást sem az államtól, sem az önkormányzattól.

Legyél a közösségünk tagja!

Ha rendszeres támogatásban részesíted az FKA-t, egyfajta általános, szabadon felhasználható támogatást is adva ezzel munkánkhoz, akkor évente bekerülhetsz az FKA 100 Barátja körébe.

Támogatónk

gy_sz_fekete-01.png
bottom of page