top of page

ápr. 24., Sze

|

Budapest

ÖTLETFUTÁR

Globális problémákra lokális megoldások - együtt, innovatívan

ÖTLETFUTÁR
ÖTLETFUTÁR

Idő és helyszín

2024. ápr. 24. 18:00 – 20:00

Budapest, Budapest, Ráday u. 25-27, 1092 Magyarország

Az eseményről

Hello, Innovátorok! Indul az ÖTLETFUTÁR!

Neked is vannak gondolataid, miben lehetne jobb a környezetünk, de nem találod a többi gondolkodó embert vagy a platformot, ahol ezt elmondhatod és figyelembe is veszik? Ezért csináljuk az Ötletfutárt!

Gyere és hangosítsd ki elképzeléseidet olyan kerületi fókuszú ötletek kidolgozásában, ahol globális problémákat szűkítünk le együtt helyi megoldásokká!

- - - - - - - - - - - - - - Mi az az ÖTLETFUTÁR? Mi a program célja? - - - - - - - - - - - - - -

Az Ötletfutár egy innovatív megoldásokra épülő, közösségi gondolkodásra sarkalló játékos programsorozat, amely műhelymunkák keretén belül, különböző társadalmi csoportok (NGO-k, civil lakosok, egyetemi hallgatók és vállalati szereplők) közötti együttműködésre összpontosít. A projekt az összefogást és a közösségi részvételt hangsúlyozza.

Célja, hogy helyi szinten valósuljanak meg saját megoldások a Fenntartható Fejlesztési Célok (SDG) elérése érdekében, miközben erős és tartós kapcsolatok alakulnak ki a helyi közösségek között, együtt válaszokat adva a globális kihívásokra.

Az Ötletfutár június végén, a program zárásakor, lehetőséget biztosít az érintett felek számára, hogy közösen dolgozzanak ki és validáljanak ötleteket, melyek hozzájárulnak a helyi szintű fenntarthatósághoz és a közösségi tudatosság növeléséhez.

- - - - - - - - - - - - - - Honnan született az ÖTLETFUTÁR gondolata? - - - - - - - - - - - - - -

A programsorozat koncepciójának alapgondolatát Hajós András Dalfutár műsora inspirálta. A műsorban Hajós megbíz egy-egy zeneszerzőt, szövegírót, zenei producert és énekest, hogy egymás munkájára építve, de egymás kilétéről nem tudva írjanak egy dalt, amelyet végül közösen fel is vesznek.

Erre a felépítésre rímelve álmodtuk meg az Ötletfutárt. Itt, a fenntarthatósági megoldások úgy készülnek el, mint a Dalfutárban a dalok. A különböző szereplők átpasszolják egymásnak az ötleteiket, kiegészítik a saját szempontjaikkal és egy teljeset gyúrnak belőle a végén.

- - - - - - - - - - - - - - Mi az ÖTLETFUTÁR menete? - - - - - - - - - - - - - -

A programban résztvevő csoportok különböző időpontokban (áprilistól júniusig), egymástól függetlenül dolgoznak egy-egy SDG célon úgy, hogy az egymástól kapott ötleteket mindig saját aspektusukból vizsgálva gondolják át és adják tovább a soron következő csoportoknak.

Az ÖTLETFUTÁR egyes állomásain egyetemi hallgatók civil szervezetek képviselői és helyi lakosok kerületi vállalatok képviselői vesznek részt a kidolgozásban.

Mire az Ötletfutár utolsó állomásához ér - ahol mindegyik szereplő végre találkozhat és felfedheti kilétét -, addigra már minden nézőpont érvényesülni tud.

- - - - - - - - - - - - - - Mi az Ötletfutár célja? - - - - - - - - - - - - - -

Egy közös esemény, ahol immár az összes résztvevő bevonódik és együtt validálja az ötleteket, véglegesíti a megoldásokat.

Egy egész napos rendezvény keretén belül, szakmai mentorok támogatásával az ötlettervek végül komplett projekt tervekké formálódnak, vagyis 9 különféle SDG célra egy-egy megvalósíthatósági terv készül.

- - - - - - - - - - - - - - Mi lesz a tervek sorsa? - - - - - - - - - - - - - -

Az elkészült terveket a Ferencvárosi Önkormányzat közösségi költségvetés pályázatára lehet majd benyújtani, ahol egy erre hivatott bizottság dönti el, mely projektek kivitelezését tudja finanszírozni és saját hatáskörében megvalósítani.

Amely projektek önkormányzati forrásból nem kapnak lehetőséget kivitelezésre, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány novemberi Élő Adás exkluzív adománygyűjtő estjén is gyűjthetnek forrást.

Valamint, a program sikerének függvényében, akár vállalati együttműködésekkel is számolhatunk. A FKA munkatársai azon fognak dolgozni, hogy kellő finanszírozást találjanak szponzoráció formájában.

- - - - - - - - - - - - - - Legyél Te is Innovátor! Állj be Ötletfutárnak! - - - - - - - - - - - - - -

Csatlakozz az Ötletfutár Civil Állomásához április 24-én, szerdán, 18 órakor és ötletelj együtt másokkal a Bonbonier Cukrászdában az egyetemistáktól kapott ötletmorzsák mentén!

Jelentkezz április 19., péntek éjfélig a ferencvarosi.ka@gmail.com címen az alábbi adatok megadásával - név - e-mail cím - telefonszám

Koordinátorunk ezt követően felveszi veled a kapcsolatot és tájékoztat a részletekről.

KÖVESSETEK MINKET AKTUALITÁSOKÉRT AZ ÖTLETFUTÁR OLDALON!

- - - - - - - - - - - - - - A Global Challenges Local Solutions szervezet támogatja a Ferencvárosi Közösségi Alapítványt a program létrehozásában.

Esemény megosztása

bottom of page