top of page

HELLO INNOVÁTOROK!
INDUL AZ ÖTLETFUTÁR!

Neked is vannak gondolataid, miben lehetne jobb a környezetünk, de nem találod a többi gondolkodó embert vagy a platformot, ahol ezt elmondhatod és figyelembe is veszik?

Ezért csináljuk az Ötletfutárt!

SDG

Vannak a globális problémák

(17 fenntarthatósági cél),

de mitől lesznek rá helyi megoldások? 

GYERE EL, ÉS VÁLJON VALÓRA A TE ÖTLETED!

MI AZ ÖTLETFUTÁR?

Az Ötletfutár egy innovatív megoldásokra épülő, közösségi gondolkodásra sarkalló játékos programsorozat, amely műhelymunkák keretén belül, különböző társadalmi csoportok (NGO-k, civil lakosok, egyetemi hallgatók és vállalati szereplők) közötti együttműködésre összpontosít. A projekt az összefogást és a közösségi részvételt hangsúlyozza. 

 

Célja, hogy helyi szinten valósuljanak meg saját megoldások a Fenntartható Fejlesztési Célok (SDG) elérése érdekében, miközben erős és tartós kapcsolatok alakulnak ki a helyi közösségek között, együtt válaszokat adva a globális kihívásokra.

 

Az Ötletfutár június végén, a program zárásakor, lehetőséget biztosít az érintett felek számára, hogy közösen dolgozzanak ki és validáljanak ötleteket, melyek hozzájárulnak a helyi szintű fenntarthatósághoz és a közösségi tudatosság növeléséhez.

A program politikától teljesen független!

A program a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány szervezésében valósul meg a GCLS szervezet pályázati támogatásával. 

MI AZ ÖTLETFUTÁR MENETE?

A programsorozat koncepciójának alapgondolatát Hajós András Dalfutár műsora inspirálta. A műsorban Hajós megbíz egy-egy zeneszerzőt, szövegírót, zenei producert és énekest, hogy egymás munkájára építve, de egymás kilétéről nem tudva írjanak egy dalt, amelyet végül közösen fel is vesznek.

Erre a felépítésre rímelve álmodtuk meg az Ötletfutárt.

Itt, a fenntarthatósági megoldások úgy készülnek el, mint a Dalfutárban a dalok. A különböző szereplők átpasszolják egymásnak az ötleteiket, kiegészítik a saját szempontjaikkal és egy teljeset gyúrnak belőle a végén.

1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

7

7

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

Ötletgenerálás
(lakosság és civil szervezetek számára)

2024.04.24. 18:00
Bonbonier Choclate
1092, Bp, Ráday u. 25-27

ÖTLETFUTÁR másolata (1).png
bottom of page