top of page

CERV nyertes pályázat = Interaktív Adománypanel

Frissítve: febr. 15.



Micsoda innováció, egyedi megoldás, ezt figyeljétek!


Örömmel adjuk hírül, hogy a Közös Értékeink Program keretében meghirdetett CERV-P-2023-0423 pályázaton tavaly NYERTÜNK! Csak úgy repül az idő az eredményhirdetés óta, gőzerővel folyik a munka hónapok óta a projekt megvalósításán… de már FINISHBEN vagyunk! :)


Az FKA sok kisadományozói modellel kísérletezett 2011-es megalakulása óta, ám most egy ambiciózus megközelítést szeretnénk meghonosítani, amely véleményünk szerint komoly lehetőségeket rejt magában.

Az újítás kifejezetten a kisadományok területére koncentrál és új adományozói rétegeket céloz meg. Beláttuk, ahhoz, hogy az adományozás szélesebb körben szokássá váljon, olyan figyelemfelhívó, innovatív eszközre van szükség, mely befogadható élményt ad mindenki számára, nem csupán az erre érzékeny embereknek.


Az innováció fizikai és szakmai értelemben vett eszköze egy interaktív adománypanel lesz.

Létrehozása és üzembe helyezése a PURE produkciós iroda közreműködésével valósul meg és végül a Fővám téri Nagy Vásárcsarnokban talál majd otthonra idén februárban (az avató ünnepség pontos időpontját hamarosan közzé tesszük).



De mit is kell tudni erről a kezdeményezésről?


Az alapötletet egy német adománypanel adta, a Social Swipe, ami az elektronikus fizetésre építve egyből megmutatja az adomány pontos célját, hasznát és hatását, így biztosítva az adományozás transzparenciáját. 3 nyelven (magyar, angol, német) fut a szoftver, EUR-ban is megjelenítve az összegeket.


Mivel ez a típusú adománypanel teljesen innovatív a térségben, így - a német példát is látva - a sajtón keresztül országszerte figyelmet fog kapni a kampány (ennek érdekében már sajtóközleményt is írtunk).


Célunk, hogy utaztathatóvá és más alapítványok számára átalakíthatóvá tesszük az eszközt.



Tematikáját tekintve, szándékaink szerint negyedévente más-más fókusszal, különféle társadalmi ügyeket felkarolva szeretnénk a panel használatával olyan civil szervezeteket (alapítványokat, egyesületeket) támogatni, akik már beágyazottan működnek a kerületünkben, jól ismerik az itt élők igényeit, szükségleteit.


A kampányidőszakok alatt összegyűjtött pénzt a panel fenntartására (működési költségeinek fedezésére), valamint az FKA által választott szervezetek támogatására fordítjuk, akik a megfelelő helyre tovább osztják a pénzt.





Az első negyedévben “Meleg szívekből meleg otthonok” üzenettel az alábbi három szervezetet támogatjuk:






Keressük!


🏀 Ferencvárosi középiskolásokat

akik alkalmanként 1-1 órás közösségi szolgálatot teljesítve, a járókelőket megszólítva segítik a panel használatát, népszerűsítését.


👔 Kerületi vállalati szponzorokat

akik céges arculati elemeikkel megjelenve segítik a panel fenntartását, míg eközben reprezentálják társadalmi felelősségvállalásukat is.




Ha ismersz olyan középiskolát vagy céget, akit megszólítana ez az üzenet, kérlek jelezz a ferencvarosi.ka@gmail.com e-mail címen, vagy írj üzenetet Facebook oldalunkon! Köszönjük!



Drukkoljatok a program sikeréért!



A megnyitó időpontját hamarosan közzé tesszük, maradjatok vonalban Facebookon!



 

A projekt az Európai Unió „Polgárok, egyenlőségek, jogok és értékek (CERV) programjának támogatásával valósul meg. Az Európai Bizottság támogatása nem jelenti a projektben megvalósított tevékenységek tartalmának jóváhagyását, amely kizárólag az azt megvalósítók álláspontját tükrözi, valamint a Bizottság nem tehető felelőssé ezen információk bárminemű felhasználásáért.

0 hozzászólás
bottom of page