top of page

Ötletgeneráló társasjáték a Ferencvárosban - idén utolsó alkalommal!

Frissítve: 2023. nov. 6.

Ne dugd homokba a fejed! Végy példát Matildról!


Végre, egy újabb remek alkalom, hogy mi civilek, együtt hozzunk létre valami hasznosat lakókörnyezetünk fejlődése érdekében, szerteágazó témában!


Szeretsz csapatban ötletelni és játszva stratégiát alkotni? Akkor itt a helyed az ötletgeneráló társasjátékon, ahol 10 millió forint önkormányzati költségvetési keret áll rendelkezésre a megvalósításhoz!


Jó példát, működő mintát adaptálni mindig érdemes! Egyetértesz? Akkor itt a helyed a Ferencvárosi Közösségi Költségvetés - Ötletgeneráló társasjátékon!


Nézz bele az egyik korábbi játékunkról készült felvételbe, hogy magad is lásd, erről nem érdemes lemaradni! UTOLSÓ LEHETŐSÉG A JÁTÉKRA EBBEN AZ ÉVBEN!


Helyszín: Bakáts Bunker, 1092 Budapest, Bakáts tér 1.

Időpont: 2023.11.11., szombat, 11-13 óráig


A játék története:

'A mi városunk' egy olyan társasjáték, amelynek célja, hogy segítsen az állampolgároknak ötleteket létrehozni egy város vagy városrész részvételi költségvetésének megtervezéséhez. A társasjátékot eredetileg Helsinki város számára tervezték, ahol 2019-ben 4,4 millió eurót különítettek el arra a célra, hogy a helyiek döntsék el, mitől lesz működőképesebb a város. A társasjáték budapesti adaptációja arra is alkalmas, hogy a fővárosban kialakított részvételi költségvetéshez kerületenként hozzunk létre ötleteket játékos formában. Most a játékot kipróbálhatjuk a Ferencvárosban is! Kerületünkben 10 millió forint költségvetési keret áll rendelkezésre erre a célra, így bátran lehet nagyot álmodni!


A játék menete:

‘A mi városunk’ ötletgeneráló kártyák segítségével, egy-egy játékvezető irányítása alatt, 4-8 fős asztalok körül zajlik csapatonként a játék, másfél óra leforgása alatt.


A játékosok, felmerülő ötleteikkel egymást inspirálva alakítanak ki terveket, melyeket a játék végén be is küldhetnek a Ferencvárosi Önkormányzatnak.


Mi lesz ezután az ötlet sorsa?

A polgármesteri hivatal először megszűri az ötleteket és költségbecslést készít a beérkezett javaslatok alapján. Ezt követően egy nyilvános szavazásra kerül sor. A közösségi média megmozgatásával, minél több megosztással és szavazók elérésével, a legnépszerűbb ötletek kivitelezésre kerülnek! (Az eddig benyújtott ötletek és a pályázat menete a https://www.ferencvaros.hu/keruleti-elet/kozossegi-koltsegvetes/ oldalon megismerhető.)


A végrehajtás felelősségét az Önkormányzat vállalja magára! A kezdeményezések mögött álló csapatoknak lehetőségük nyílik arra is, hogy egyaránt részt vegyenek a projekt tervezésében is.



A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) kiemelt célja, hogy kerületi ügyeket és projekteket karoljon fel forrás felosztás segítségével, valamint híd szerepet töltsön be a civil lakosság és a potenciális támogatók között. Ebből kifolyólag örömmel népszerűsíti ezt a kezdeményezést, sőt, a kurátorok személyesen maguk vállalták a játék lebonyolítását is.


Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page